slide show
“Welkom op een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn! Ik zie je graag in de PITStudio.”

Welkom in jouw creatieve wereld!

hans reinders; producer, muzikant, vader

Heb jij ook zo´n plek waar je je helemaal thuis voelt en lekker jezelf kunt zijn? Ik ook. Je raadt het al; voor mij is dat de PITStudio.

Mijn eerste studio-ervaring stamt uit 1987. Het pré-Feedback en Thomann tijdperk, zeg maar. Een tijd waarin ik het als zanger moest doen met een dichtgeschroefd keukenkastje met in het midden een autospeaker als PA. Je moest ver zoeken naar muzikanten en gelijkgestemden. Niet iedereen ging toendertijd met 7 jaar naar de blokfluitles. Weinig personen konden ook maar een noot lezen en muziek maken ging vanuit je gevoel! Je hoort het al; nostalgie alom. De droom, het doel en het proberen roem te vergaren bracht me in die tijd toch al op plekken als de Melkweg, Paradiso, Nighttown en het Nederlandse clubcircuit.

Ondertussen werd een Album geen LP maar een CD. Wat een revolutie was dat. De eerste keer een audiokanaal opnemen middels een computer zag ik tijdens de mastering van een album in 1994! En ik kreeg toen gewoon een ECHTE CD mee naar huis. Deze was ook nog eens ter plekke gebrand, waar ik bij stond. Ik was geprikkeld, alsof ik een UFO had gezien! Het duurde tot 1997 voordat ik daadwerkelijk plaats nam aan de producerskant van het verhaal en mijn eerste eigen digitale opname maakte. Toen, met mezelf als proefkonijn, raakte ik in een ban. En sinds 2001 zijn er zo´n 150 producties waar mijn naam op vermeldt staat of aan verbonden is.

Door de investering in een nieuw pand met betere ruimtes, betere voorzieningen en uiteraard de aanschaf van mijn Controle||24 Pro-Tools HD2 Set, zijn de laatste 3 jaren de grootste sprongen op kennis en kwaliteit gemaakt. Naast de kundigheid van opnemen / mixen / produceren ligt het in mijn aard dat ik mensen vooral in hun waarde laat en daarbij help HUN eigen visie in de muziek te laten ademen. Iedere band, persoon en muzikant is namelijk uniek. Mijn missie is om dat unieke dan ook vast te leggen in een productie. Geen eenheidsworst maar altijd kwaliteit.

Tijdens een opnameproces deel je ervaring en successen, praat je over doelen en werk je voor het beste resultaat. Hierdoor komen mensen in eerste instantie als klant de studio binnen maar gaan ze als vriend naar huis. Dat zie ik naast de techniek als de grote kracht van mijzelf en de PITStudio. Als we samen opnemen, mixen en masteren dan kijken we ook samen uit naar de eerste recensie. En dit alles kan alleen maar in een plek waar jij je ook thuis voelt.

Ik zie je graag in de PITStudio!

Met muzikale groet,

Hans Reinders

Biografie

Van 1986 tot nu....

Back in Black, Killers, Kill ´m All, Ride the Lightning, At war with Satan...14 jaar was ik toen. Dat ultieme heerlijke gevoel wat muziek je kan geven. Ik wist toendertijd niet dat het altijd bij me zou blijven. En sterker nog; dat ik er aan zou mogen meewerken om anderen dat gevoel ook te kunnen geven.

Ergens in 1986 bevond ik me in een oud kippenhok achter een microfoon. Ik was een fan van de band Nuclear Assault maar ik was nummers van Saxon aan het zingen. Het eerste muzikale meningsverschil!

Dan maar speedmetal met Speedica, rock met Hanc en Ratbone, speedthrash met Form, Faith no More (tribute), Blend (coverband), Boondoggle (pop), Exit22 (poprock), Stonepit (rock), Troublemagnet (rock), Chained Alice (Alice in Chains tribute), Blackspacer (Pearl Jam tribute) en sinds 2013, U2NL (europa's meest succes volle U2 tribute band). Kortom; het is als zanger een hele reis geweest van 1985 naar nu. Een avontuurlijke reis welteverstaan.


Back in the days met Speedica


Back in the days met FORM


Boondoggle

Naast mijn zangcapriolen begon in 1997 mijn fascinatie voor harddisk-recording. Hierbij wil ik meteen even Henk Hamers vernoemen vanwege zijn invloed hierin en het feit dat hij er veel te jong al niet meer is. Ik was en ben nog steeds vastberaden en maf van de materie, zo zou je het kunnen noemen. Een andere verklaring is er niet voor mijn constante zoektocht naar het perfecte geluid! Het lijkt een beetje op de zoektocht van een muzikant naar de perfecte song. Hij zal steeds bij de nieuwste song weer in verrukking verkeren. Zo voel ik dat ook met mijn producties.

Langs dit alles bezoek ik graag een optreden van ´ mijn ´ bands en anderen.

Ook ben ik af en toe jurylid in talentenjachten waar met name The clash of the Coverbands er uit springt omdat het een landelijke wedstrijd is.
Hans Reinders

kop koffie? biertje?

projectprijs, overleg en luisteren

Kom rustig eens op bezoek in de studio en proef de sfeer. We kunnen dan jouw wensen bespreken en je ontvangt dan een vrijblijvende offerte. De koffie staat klaar en er zijn geen verplichtingen. Uiteraard kun je ook gewoon even bellen of mailen.